clock menu more-arrow no yes

Filed under:

QUIZ: Minnesota Twins statistical leaders from the past decade

New, 7 comments

Can you name the leaders from 2010-2019?

Minnesota Twins v Toronto Blue Jays Photo by Tom Szczerbowski/Getty Images

It’s been a while since I did one of these so let’s get right into it. As the questions go along (ten of them) write down or remember your answers and then check them at the end. There will be five hitting questions and five pitching questions. In order to qualify, a hitter has to have 500 plate appearances and a pitcher BLANK. That would equal roughly one full year as a starter.

1. Who had the highest K% from 2010-2019?

a. Oswaldo Arcia

b. Chris Parmelee

c. Miguel Sano

d. Byron Buxton

2. Who had the highest BB% from 2010-2019?

a. Jim Thome

b. Joe Mauer

c. Josh Willingham

d. Jason Castro

3. Who hit the most triples from 2010-2019?

a. Brian Dozier

b. Ben Revere

c. Eddie Rosario

d. Jorge Polanco

4. Who had the most bunt hits from 2010-2019?

a. Denard Span

b. Danny Santana

c. Pedro Florimon

d. Alexi Casilla

5. HARD: Which hitter made contact with the highest% of balls outside the strike zone?

a. Jamey Carroll

b. Ben Revere

c. Eduardo Nunez

d. Eddie Rosario

6. Who had the most pitching WAR from 2010-2019?

a. Jose Berrios

b. Kyle Gibson

c. Ervin Santana

d. Carl Pavano

7. Who had the most complete games from 2010-2019?

a. Carl Pavano

b. Phil Hughes

c. Kyle Gibson

d. Andrew Albers

8. Which pitcher produced the highest swinging strike percentage?

a. Glen Perking

b. Trevor May

c. Francisco Liriano

d. Jose Berrios

9. Which pitcher threw the highest percentage of first pitch strikes?

a. Kevin Slowey

b. Tommy Milone

c. Casey Fien

d. Phil Hughes

a. Glen Perkins

b. Mike Pelfrey

c. Trevor May

d. Brian Duensing


ANSWER KEY:

  1. C
  2. A
  3. C
  4. D
  5. B
  6. B
  7. A
  8. C
  9. D
  10. B

How many did you get right? Make sure to leave a comment below! If you have any suggestions for a future quiz, let me know!